Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی برنا، اطلاعات اکثریت مردم جامعه نسبت به  قوانین کیفری و حقوقی بسیار کم است . از سوی دیگر در مواجهه با موارد حقوقی نیز مردم کمتر به وکلا مراجعه می کنند. بعضی از این عدم مراجعه مردم به وکلا شاید به مباحث مالی برگردد ولی با توجه به وجود وکیل تسخیری می توان گفت که باز هم در این امر نبود آگاهی و آموزش درست به مردم در چگونگی مواجه با موارد قضایی حائز اهمیت می شود و نقش کمرنگ آموزش و پرورش و رسانه های جمعی پررنگ تر در این آگاه سازی پررنگ تر می شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نداشتن اطلاعات مناسب از قوانین و چگونگی دفاع درست از خود در برابر اتهامات ؛ مشکلاتی را برای افرادی که به دادگاه ها فرا خوانده می شوند ایجاد می کند و حتی مسیر دادرسی را از عدالت کامل دور می کند.

در این خصوص گفتگویی را با زهرا نادری؛ حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری داشتیم تا عوامل و دلایل عدم مشورت با یک حقوقدان و مشکلاتی که در این فضا ایجاد می شود مورد بررسی قرار دادیم.

نادری در ابتدا با اشاره به آگاهی کم مردم از علم حقوق  به برنا گفت: مسئله عدم اطلاع از قانون قاعدتا یک امر طبیعی تلقی می شود  و نباید انتظار داشت تمامی مردم از قوانینی که از سوی نهادهای قانونگذار به تصویب رسیده است، آگاهی لازم را داشته باشند چون این امر امکان ندارد، اما اگر فرهنگ سازی های لازم در این خصوص صورت گیرد و مردم از عواقب حقوقی الفاظی که به کار می برند و اعمالی که انجام می دهند نسبتا آگاه شوند و قبل از اقدام به انجام دادن هر موضوعی با وکلا و همچنین نهادهایی که در مبحث انجام کارها حقوقی خبره هستند مشورت کنند دیگر با این موضوع روبرو نخواهیم بود .

وی ادامه داد : برای مثال می توان به مواردی در خصوص املاک و مشاورین املاک اشاره کرد که موضوعات حقوقی نقش پررنگی را دراین موضوع دارند و فرد با اعتماد به مشاورین املاک و عدم آگاهی در زمینه های حقوقی و همچنین عدم مشورت با یک حقوقدان دست به امضای قراردادهایی می زند که در آینده برای وی چالش های حقوقی را به وجود خواهد آورد.

نادری در خصوص نقش نهادهای فرهنگی و فرهنگ سازی در رابطه با مشورت با وکیل و حقوقدان نیز افزود: زمینه سازی های فرهنگی در خصوص مشورت با حقوقدان قبل از انجام هر موضوعی باید انجام شود و اقدامات لازم در این رابطه باید از سوی نهادهای فرهنگی انجام گیرد، همچنین با نهادها و سازمان هایی خصوصی که در رابطه با ارائه خدمات حقوقی فعالیت دارند اما کوچکترین تخصصی در این زمینه ندارند و فقط باعث به وجود آمدن مشکلات حقوقی برای افراد می شوند برخورد شود و در نهایت تجدید نظری در ماهیت و ساختار شوراهای حل اختلاف صورت گیرد و از افراد خبره که اطلاعات و آگاهی های حقوقی به میزان قابل توجهی بالاست استفاده شود، نهادی مانند شورای حل اختلاف برای کم کردن میزان پرونده ها و دعاوی حقوقی تشکیل شده است تا ترافیک این پرونده ها در راهرو های دادگاه کمتر شود اما متاسفانه به این صورت نیست و فعالیت خاصی را در رابطه با کم شدن حجم پرونده های حقوقی انجام نداده است.

این حقوقدان در ادامه نیز در خصوص برداشت های متفاوت از قانون که از سوی قضات و وکلا صورت می گیرد نیز بیان کرد: مشکلاتی نیز در خصوص برداشت های متفاوت از قانون از سوی قضات و وکلا  گاها صورت می گیرد که باعث به وجود آمدن سو تفاهم هایی در این زمینه خواهد شد و متاسفانه این برداشت های متفاوت منجر می شود ، افراد، متهم به موضوعاتی شود که می شود که متهم نشوند.بهتر است از سوی نهادی مانند قوه قضاییه ؛سامانه ای برای آراء غلط نیز راه اندازی شود تا آمارهایی در این خصوص در اختیار مردم قرار داده شود و مردم بدانند که قضات و وکلا مصون از اشتباه و خطا نیستند و آنان نیز گاها شاید دچار اشتباهاتی در قضاوت و یا فهم درست از قانون شوند.

وی ادامه داد: در قوانین موضوعی وجود دارد که در آن به جهل به قانون اشاره شده است و تاکید بر روی این موضوع وجود دارد که جهل به قانون شنیده نمی شود و پذیرفتنی نیست و به سادگی نمی توان از کنار آن گذر کرد، یعنی با جهل به قانون هم حق و حقوق خود فرد تضییع شده است و هم حقوق افراد ثالث را نیز در معرض خطر قرار بدهد، پس به همین دلیل است که باید به متخصص امر مراجعه کرد و با مشورت فرد خبره حتی کوچکترین قدم ها را در راستای مباحث حقوقی برداشت.

این حقوقدان در پایان افزود: متاسفانه در خصوص نقش وکلا  کم لطفی هایی از سوی فیلم های ساخته شده در  صداوسیما و همچنین سینماهای کشور صورت گرفته است، به صورتیکه یک وکیل را به بدترین شیوه معرفی می کنند و سعی بر این موضوع دارند که وجهه و چهره یک وکیل را به نوعی نشان دهند که وی فقط در پی منافع خود است که تلاش می کند با روابطی که دارد پرونده های پیش روی خود را به اتمام برساند، این موضوع جای بسی نگرانی را دارد و قطعا میزان اعتماد عمومی را نسبت به جامعه وکلا تضعیف می کند، صداوسیما به عنوان بزرگترین رسانه ملی کشور و سینماگران باید تجدید نظرهای درستی را در این رابطه انجام دهند و از وارد شدن خدشه های بیشتر بر پیکره جامعه وکلای کشور هرچه زودتر جلوگیری کنند.

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه رسانه ملی فرهنگ سازی قانون قوه قضاییه وکیل وکلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۵۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه سریال قدیمی آیینه ساخته می‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

این هنرمند از حال این روزهایش برایمان گفت و تاکید کرد که حالش خوب است.

لطفی ابتدا با بیان اینکه پاهایش هنوز مشکل قدیم را دارند، اما نسبت به قبل خیلی بهتر است می‌گوید: ممنون از اینکه احوالپرس من هستید. خدا را شکر بهترم و می‌گذرد، اما پاهایم متأسفانه همان مشکل را دارند، ولی حالم خوب است و زندگی‌ام را می‌کنم. برخی‌ها می‌گویند غلامحسین لطفی حالش خوب نیست به همین دلیل است که کار نمی‌کند! یک پا درد کوچک که نشد مشکل، خدا را شکر من حالم خوب است و اگر پیشنهاد خوبی شود با همین پاهایم هم می‌توانم کار کنم چرا که نه.

چرا می‌گویند من فراموش شده‌ام؟!

او در ادامه صحبت‌هایش با گله از اینکه برخی رسانه‌ها اینگونه عنوان کرده‌اند که من فراموش شده‌ام و کسی حالم را نمی‌پرسد، خاطرنشان می‌کند: من احتیاجی ندارم که کسی حالم را بپرسد، چون خودم معمولاً حال همه را می‌پرسم. من فراموش نشده‌ام، برخی مطبوعات می‌گویند امثال من فراموش شده‌ایم، اما این‌طور نیست. من اگر کار نمی‌کنم معنی‌اش این نیست که فراموش شده‌ام و به نظرم این حرف توهین آمیز است. هنوز هم هستند کسانی که مرتب حال مرا بپرسند و جویای احوالم باشند، ولی قرار نیست بیشتر دوستان من باشند. برای من بیشتر مردم مهم هستند.

بازیگر سریال‌های «امیرکبیر»، «محله برو بیا»، «نود شب»، «خانه به دوش»، «پژمان»، «معراجی‌ها» و «بچه‌های نسبتا بد» ادامه می‌دهد: کامنت‌هایی که برای من می‌گذارند از کار‌های قدیمم، نشان‌دهنده آن است که مردم هنوز هم مرا یادشان است. من هر شب بیش از هزار پیام از جانب مردم و دوستدارانم دریافت می‌کنم و همین برایم ارزشمند است. این روز‌ها مردم بیشتر به یاد من هستند تا دوستانم و همین جا تاکید می‌کنم که زنده بودنم بیشتر به خاطر مردم است آنقدر که به من لطف دارند و همینطور از شما ممنونم که همیشه جویای احوالم هستید.

هنوز هم از تلویزیون طلبکارم

این بازیگر و کارگردان قدیمی در پاسخ به اینکه اگر پیشنهادی شود پس می‌توانید با همین شرایط کار کنید؟ تاکید می‌کند: بله چرا که نه البته که پیشنهاد هم می‌شود و در این دو سال گذشته شاید بگویم حداقل پیشنهاد داشته‌ام، اما پیشنهاد‌ها بد است؛ یا داستان‌ها خوب نیستند و یا نقش‌ها را نمی‌پسندم. من قرار نیست هر نقشی را بازی کنم. نمی‌دانم درست است بگویم یا نه، اما تلویزیون هنوز هم بابت کار‌های قدیم به من بدهکار است. همین سریال‌هایی که پخش می‌کنند از ما اکثراً من و همکارانمان از تلویزیون طلبکاریم.

لطفی تصریح می‌کند: من حدود ۱۰ یا ۱۵ سال است که کار نکرده‌ام. عیبی ندارد و برایم مهم نیست من که از گرسنگی نخواهم مرد. سال گذشته مرا خودشان دعوت کردند و به تهران آمدم و برای ادامه سریال «آیینه» با من حرف زدند، اما هیچ خبری ندادند. الان بیش از یک سال است که گذشته و خبری نیست و برایم مهم هم نیست، چون من مطالعه خودم را دارم، فیلم‌هایم را می‌بینم و فعالیت‌های خودم را دارم و خودم را به‌روز نگه می‌دارم و زندگی‌ام را می‌کنم.

زندگی‌ام را می‌کنم

کارگردان سریال «آیینه» یادآور می‌شود: این روز‌ها هم بیشتر مشغول تماشای فیلم و نوشتن سناریو هستم، قرار نیست که همه‌اش را خودم انجام بدهم. من برای خیلی جا‌ها می‌نویسم و خودم را لنگ نمی‌گذارم. خدا را شکر حالم خوب است. اینکه می‌گویند حالم بد است اشتباه است. یک پا درد کوچک که نشد مشکل. من طی این سال‌ها تمام تلاشم را کرده‌ام بی‌نهایت سریال بازی کرده‌ام دیگر بس است می‌خواهم چه کنم مگر.

غلامحسین لطفی صحبت‌هایش را اینگونه پایان می‌دهد: آرزوی سلامتی و روز‌های بهتر برای مردم کشورم دارم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • راه اندازی مرکز سامانه الکترونیکی ارتباطات مردمی با دولت در قم
  • ادامه سریال قدیمی آیینه ساخته می‌شود؟
  • اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران احتراز داشته باشد
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب و احتراز داشته باشد
  • حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران اجتناب داشته باشد
  • قاضی نباید از مشورت با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی باید مشورت کند و در نهایت تصمیم خود را بگیرد
  • انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان